Over ons

Tesselschade is de oudste landelijke vrouwenvereniging van Nederland, in oktober 2021 bestaat zij 150 jaar. Tesselschade heeft meerdere afdelingen, verspreid over het land. U bevindt zich nu op de website van afdeling Breda.

Doelstellingen

  • Tesselschade vindt het belangrijk dat vrouwen economisch zelstandig kunnen zijn. Zij biedt ondersteuning aan vrouwen die een opleiding of studie willen volgen maar daarvoor niet de financiĆ«le middelen hebben.
  • Tesselschade biedt vrouwen de mogelijkheid handgemaakte artikelen te vervaardigen, die zonder winstoogmerk worden verkocht.
  • Tesselschade biedt financiĆ«le ondersteuning aan (oud)-handwerksters, indien zij die extra ondersteuning behoeven.
  • Tesselschade bevordert dat handwerktechnieken worden bewaard.

Lid worden of doneren?

Tesselschade is een vereniging van vrouwen voor vrouwen en draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Ook U kunt meehelpen door lid van Tesselschade te worden of door te doneren. De contributie bedraagt 15 euro, maar alle donaties zijn natuurlijk van harte welkom. Tesselschade is een ANBI instelling. Met Uw donatie steunen wij vrouwen in de kosten voor een opleiding om economisch zelfstandig te kunnen zijn.

Wilt U lid worden van Tesselschade Breda? Vul het contactformulier in of schrijf een mail naar :breda@tesselschade.nl

Als lid van de Bredase afdeling bent U automatisch ook lid van de landelijke vereniging. Wilt U nog meer informatie? Bezoek dan de landelijke website:www.tesselschade.nl